Sunday, February 17, 2013


dalam banyak2 zaman,zaman persekolahan paling best!sebab pe?sebab ia menyimpan seribu kenangan yang memberi memori paling indah dalam hidup...Masa sekolah memang rasa malas nak pergi sekolah,buat kerja rumah,datang latihan rumah sukan dan aktiviti koko.Kalau tak siap homework,pasti akan didenda atau dimarahi guru..tak datang aktiviti koko rugi plak untuk mrkah koko 10% tu..Malas ulangkaji datang sekolah,blur!tak faham..tidor lambat,confirm tidor dalam kelas..tapi,kadang2 je..hehe :).


Kalau tidor je mesti nama akan disebut. "QIN!"haha...bila cikgu tak masuk kelas,yak ngantuk pula..huhu.macam dah set,guru ada je ngantuk.hehe.


paling best,memori dengan kawan2.bila sembang memang tak ingat dunia..kerja pun tertangguh.bila diminta oleh guru,jawapannya"tak siap lagi" atau "saya tak faham" dan seribu alasan lagi..otak memang kreatif bila mencari alasan..


saat berpisah.memang sedih..berbakul2 air mata walaupun nangis dalam hati..ego la tu!
dah habis,tamatnya sekolah..wat kerja masing2.sambung belajar kemudian kerja dan ada lagi yang melanjutkan pelajaran sampai habis-PHD(Pelajaran Habis Dah....)

renion-jumpa blik kwn2 lma..rindu tak terkata...masa renion mungkin ada yg dah berkeluarga..
konklusinya,zaman sekolah menyimpan seribu kenangan dalam hidup..

rindu pada zaman sekolah.. :)
insyaallah ukhuwah itu akan kekal dengan rahmatNya

No comments: