Friday, February 14, 2014

The story is beginning.....

"Sometimes I fake my smile but u make it real then"

COpy paste from someone.. Akan dikongsikan love story ye..

Tuesday, June 4, 2013

Adik-Beradik.. Persatuan

Bimillahirrahmanirrahim.. bersawang lagi blog ni.. Sibuk je kebelakangan ni. Ok.. hari berganti hari..siang bertukar malam. dalam organisasi pun dah bertukar orang,jawatan baru. Sebelum tu,agak sedih sebab akan berpisah dengan mantan-mantan persatuan pada sem akhir mereka ini. ermm =(


ni kepimpinan yang lama.. yang baru? nanti gambarnya akan menyusul kemudian.


Selepas tu, kami ada kem exco.. dengan tujuan melatih exco2 yang sedia ada dan exco2 baru dalam berpesatuan, melakukan kertas kerja dan macam2 lagi perkara yang pernah aku rasa sepanjang berpesatuan ni.


Frame ni dapat masa kem exco.. tukar2 hadiah sesama kami batch lama.. selain hadiah masing2.


Nanti tunggu bahagian seterusnya. Sekarang ni nak stdy jap. ok ^_^


Wednesday, May 8, 2013

Kesabaran paling penting buat masa sekarang ni

Thursday, March 7, 2013

usrah kita~~

assalamualaikum.. 

Untuk entry kali ini..saya nak kongsikan apa yg saya dapat dari usrah tadi.

Untuk menjadi mahasisawa/wi sejati,kita perlu ada 5 masa untuk:

1.masa membaca al-Quran
2. masa untuk stdy
3.masa untuk bermunajat(taubat)
4. masa untuk bersosial
5.masa untuk uruskan diri

Penerangan:
1.       Menurut Ibn Qayyim: jika tiada waktu utk membca al-Quran..sia-sia. Ibaratnya kita “habiskan masa tanpa apa2 tujuan”. (yg ni xngat kta2 oleh sapa). Nanti,roh kita sakit.

2.       Waktu study-bkn sahaja study bidang kita(kos kita),kita perlu tambah lagi ilmu lebih luas.

3.       Malam adalah waktu sesuai untuk munajat. =)

4.       Masa sosial-melakukan amar ma’ruf nahi mungkar..

5.       Masa diri-kena ada juga waktu untuk diri. Kena bersih,wangi,berketrampilan..baru orang selesa dgn kita. Kita pun selesa.

Saturday, March 2, 2013

Tahu Mahu Mampu

tahu..mahu...mampu...

kita tahu akan sesuatu itu.. kita tahu ia baik..dan kita mampu melakukannya! percayalah..dan yakinlah pada diri sendiri..

Sunday, February 17, 2013


dalam banyak2 zaman,zaman persekolahan paling best!sebab pe?sebab ia menyimpan seribu kenangan yang memberi memori paling indah dalam hidup...Masa sekolah memang rasa malas nak pergi sekolah,buat kerja rumah,datang latihan rumah sukan dan aktiviti koko.Kalau tak siap homework,pasti akan didenda atau dimarahi guru..tak datang aktiviti koko rugi plak untuk mrkah koko 10% tu..Malas ulangkaji datang sekolah,blur!tak faham..tidor lambat,confirm tidor dalam kelas..tapi,kadang2 je..hehe :).


Kalau tidor je mesti nama akan disebut. "QIN!"haha...bila cikgu tak masuk kelas,yak ngantuk pula..huhu.macam dah set,guru ada je ngantuk.hehe.


paling best,memori dengan kawan2.bila sembang memang tak ingat dunia..kerja pun tertangguh.bila diminta oleh guru,jawapannya"tak siap lagi" atau "saya tak faham" dan seribu alasan lagi..otak memang kreatif bila mencari alasan..


saat berpisah.memang sedih..berbakul2 air mata walaupun nangis dalam hati..ego la tu!
dah habis,tamatnya sekolah..wat kerja masing2.sambung belajar kemudian kerja dan ada lagi yang melanjutkan pelajaran sampai habis-PHD(Pelajaran Habis Dah....)

renion-jumpa blik kwn2 lma..rindu tak terkata...masa renion mungkin ada yg dah berkeluarga..
konklusinya,zaman sekolah menyimpan seribu kenangan dalam hidup..

rindu pada zaman sekolah.. :)
insyaallah ukhuwah itu akan kekal dengan rahmatNya